Møt ulike mennesker som jobber hos oss
 
Fritjof Lund
Partner

Christian Therkelsen
Associate Partner

Kjartan Kalstad
Partner

Elin Sandnes
Engagement Manager

Stine Rømmen Anderssen
Associate

Torstein Hagen
Associate

Om McKinsey-internship

Ida Elise Solhaug
Associate

Martine Drageset
Associate

Camilla Thunes

Associate


"Muligheten til å bidra når store beslutninger tas"

Jeg valgte å starte hos McKinsey for å utfordre meg selv, både faglig og personlig. Etter flere år som forretningsadvokat har jeg fått være med på en rekke spennende og faglig utfordrende prosjekter, men jeg har savnet større innsikt i rasjonale bak klienters forretningsbeslutninger. Vanligvis kobles ikke advokatene på før beslutningen er tatt og det er klart for implementering. I McKinsey får jeg muligheten til å være med i forkant, forstå hva som driver klientens forretningsbeslutninger og være med å bidra inn i store beslutninger.

Jeg begynte min McKinsey-karriere med McKinseys såkalte «Mini-MBA» - et eget program for nyansatte uten økonomibakgrunn som er designet for å bygge nødvendig minimumskunnskap innenfor tradisjonelle økonomifag som for eksempel finans og markedsføring. Det faglige programmet var utformet for å gi meg verktøyene jeg trenger for å jobbe som konsulent, og foreleserne var blant de beste i verden. I tillegg ble jeg kjent med mange spennende mennesker fra hele verden som jeg fortsatt har god kontakt med, både blant deltakerne og fakultetet.

Mitt første prosjekt var her i Oslo, og innebar mye ansvar og spennende arbeidsoppgaver. Jeg lærte masse, først og fremst takket være teamet og prosjektlederen som gav meg rom for å lære og trygghet til å stille "dumme" spørsmål. Siden jeg startet i McKinsey har jeg fått mulighet til å jobbe på både korte og lengre prosjekter, for ulike klienter innenfor ulike bransjer, både i Oslo og utenlands. På en typisk dag sitter teamet jeg er en del av ute hos klienten, gjennomfører møter og jobber med analyser. Jeg har en bratt læringskurve og har nye, spennende og varierte utfordringer hver eneste dag.

Hva er det beste med å jobbe i McKinsey?

Det er mange fine ting med å jobbe i McKinsey, og det aller beste er menneskene. Vi jobber alltid i team, og det er inspirerende å jobbe med og lære av så dyktige mennesker hver dag. I tillegg er det veldig sosialt, og det er alltid et eller annet arrangement man kan henge seg med på om man ønsker det.

Stine Rømmen Anderssen er utdannet jurist fra UiO, ansatt siden januar 2015. Hun er opprinnelig fra Nøtterøy og født i 1985.