Møt ulike mennesker som jobber hos oss
 
Fritjof Lund
Partner

Christian Therkelsen
Associate Partner

Kjartan Kalstad
Partner

Elin Sandnes
Engagement Manager

Stine Rømmen Anderssen
Associate

Torstein Hagen
Associate

Om McKinsey-internship

Ida Elise Solhaug
Associate

Martine Drageset
Associate

Camilla Thunes

Associate


"Et fint sted å jakte på høydepunkter"

Kanskje den viktigste grunnen til at jeg valgte McKinsey fremfor et advokatfirma, var muligheten til å utvikle meg på andre felt enn bare det juridiske. Samtidig er det mange fellesnevnere mellom juss og strategisk rådgivning. Ikke minst gjelder det metoden for problemløsning: å strukturere en problemstilling og angripe den analytisk. Hvis dette appellerer til deg, vil du finne rikelig med utfordringer her.

Jeg kan trygt anbefale McKinsey for nysgjerrige og ambisiøse jurister som er sultne på å lære mer om strategi og forretningsliv og utfordre seg selv både faglig og personlig.

Hvilke andre kontraster ser du i forhold til advokatbransjen?

Jeg har stor respekt for det faglige nivået i advokatbransjen, men for en nyutdannet jurist tar det ofte litt for lang tid før du kommer i befatning med de viktige beslutningene. McKinsey er ofte inne før de viktige beslutningene tas – vi er med og setter premissene sammen med klienten. Selv som nyansatt konsulent kommer du i direkte kontakt med beslutningstakere hos klienten på høyt nivå.

Et annet aspekt er den store muligheten du har til å jobbe internasjonalt. Oppgavene vi arbeider med her i McKinsey krysser landegrenser både strategisk og operasjonelt, også når vi jobber for norske klienter. Du kan også velge å jobbe helt andre steder i verden for en kortere eller lengre periode.

Et annet viktig særtrekk er at alt her er basert på teamarbeid, noe som er mindre vanlig i et advokatfirma. Når jeg ser tilbake på karrieren her så langt, ser jeg at de fleste høydepunktene har skjedd i teamet, både faglig og sosialt. McKinsey er i det hele tatt er fint sted å jakte på høydepunkter.

Men dere jobber også mye. Hva med balansen arbeid og fritid?

Det er ikke tvil om at det er intenst til tider. Samtidig har vi stor grad av fleksibilitet, slik at det er mulighet til å ta lengre ferier i perioder mellom prosjekter. Det er også et prinsipp her at vi i størst mulig grad skal unngå jobbing i helgene. Det klarer vi også å gjennomføre. Jeg er glad i å reise og har fått tid til noen skikkelige fjellturer i løpet av tiden her, blant annet til Aconcagua,
Kilimanjaro og Mont Blanc. Og jeg planlegger flere.

Frithjof Lund har en MBA fra INSEAD og Juridikum fra UiO, ansatt siden 2004, opprinnelig fra Oslo og født i 1975.